A 1rB continuem amb el nostre projecte!

A 1rB continuem treballant en el nostre projecte que vam encetar a principi de curs. Ara comencem a aprendre característiques de les balenes, en especial la de la balena blava! Aquí anirem penjant informació que podeu llegir amb els vostres fills i filles a casa!

Anirem actualitzant aquesta entrada a mesura que coneguem més dades de les balenes!


 1. CARACTERÍSTIQUES!

2. ALIMENTACIÓ!

Cicle inicial visita l'Aquàrium de Barcelona

Els alumnes de cicle inicial han visitat l'Aquàrium de Barcelona. Després d'esmorzar i jugar han entrat al teatre. La Míriam (el personatges que guia la història) ens ha presentat tot d'animals marins i les seves aventures. Tot seguit els quatre grups han fet una visita guiada  pels diferents aquaris descobrint moltes coses sobre els animals que viuen al mar. Quins colors tenen segons la temperatura de l'aigua, com respiren, com mengen,.... Han vist peixos, taurons, cavallets de mar, meduses, anguiles, llenguados, pingüins......

Esperem que amb aquestes fotos puguem compartir amb ells algunes de les experiències que han viscut avui.

Taller de Rèptils

El dimarts 27 de gener els alumnes de primer vam fer un taller amb rèptils. Ens van presentar una sèrie de rèptils vius, explicar-ne les característiques a la vegada que els vam poder veure i tocar. Vam veure tortugues de terra, d'aigua, llangardaixos, serps, camaleons i també un parell d'amfibis, un de molt curiós per la seva grandària: una granota toro africana i l'altre per l'espectacular del seu colorit i el que implica: una granota punta fletxa (les famoses granotes verinoses).També vam veure alguns invertebrats, com un cargol gegant, un aràcnid o un escorpí de considerable grandària.

 Tots els animals eren completament inofensius, inclosa la granota punta fletxa (menció especial del perquè és inofensiva, encara que tingui la consideració del vertebrat més verinós del món). Tot i que el taller està enfocat bàsicament al coneixement dels rèptils, també es va parlar sobre la necessitat de no tenir aquests animals com a mascotes (moda molt estesa actualment) posant l'accent en el dany que es causa a la nostra naturalesa i fauna autòctona el fet l'abandonament massiu d'aquests animals quan els amos es cansen dels mateixos.

Feu click a la serp si voleu veure les fotos!!!

Sortida dels alumnes de segon a l’escola de música

Sortida a l’escola de música Avui hem sortit d’excursió i hem anat a l’escola de música. Quan hem arribat ens hem posat en grups i hem anat a diferents aules. Allà ens han explicat com és un piano per dins, com funciona... i ens l’han deixat tocar. Després, hem baixat a l’auditori i hem vist un espectacle, que ens ha agradat molt. Finalment, hem sortit de l’auditori i hem anat a esmorzar i ha jugar una mica al parc. Alumnes de 2n

Apadrinament lector a segon

L’apadrinament lector és un projecte que desenvolupa diferents intel·ligències (lingüística, verbal, interpersonal, intrapersonal, etc.)  
Els nens i  les nenes de 5è es convertiran durant una tarda setmanal en  padrins i padrines dels nens i les nenes de segon que seran els/les seus/seves fillols/es. 
Es fa una sessió inicial en la qual s'explica als alumnes el funcionament i objectius de l'activitat, i es proposen les parelles. En finalitzar aquesta sessió, cada parella signa un contracte amb el qual es comprometen a treballar junts, ajudant-se en tot el necessari .

Un cop constituïdes les parelles entre alumnes de cinquè i segon (els "padrins i padrines" i els "fillols i filloles"), cada setmana mig grup-classe de cinquè va a buscar els seus fillols i filloles, s'aparellen (cadascú amb el seu padrí o padrina) i comencen la lectura proposada. L'altre mig grup-classe fa l'activitat a la classe de cinquè. En acabar la sessió, els padrins, han d'omplir el quadernet de seguiment de l'apadrinament lector, el registre de lectures.
L’objectiu principal és acompanyar als infants de segon en la consolidació del procés  de la lectura i l'escriptura i ajudar-los a adquirir els coneixements d’una manera motivadora i engrescador.
A part del treball pròpiament lingüístic, treballarem:
      • El desenvolupament de les habilitats de col·laboració,
      • les estratègies d’aprenentatge cooperatiu,
      • la comunicació persona a persona,
      • l’empatia i la sensibilitat a les motivacions dels altres,
      • les habilitats de concentració,
      • els procediments d’autoconeixement, etc.

Segur que gaudiran molt d'aquesta activitat

Ambients primer trimestre


Durant aquestes sessions a teatre han experimentat amb el material de l’ambient: disfresses, pintura de cara, complements, teatre de titelles…. També s’ha fet dos obres de teatre. Al principi de cada sessió es consensuava amb tot el grup el que es faria i la proposta més majoritària va ser fer dos obres de teatre, una per cada grup. Primer van escriure a història i el diàleg, després la van assajar i finalment la van representar als seus companys/es. Va ser un èxit per ells. La meitat de cada sessió van voler disfressa-se i pintar-se i finalment es feia una conversa col•lectiva parlant del que havia passat durant la sessió.


L’ambient de la petita ciutat és un espai on es dóna als alumnes la oportunitat d’imitar accions de la vida quotidiana del mon dels adults. El fet d’explorar i reproduir el món adult fa que es desenvolupi el pensament creatiu i els ajuda a resoldre conflictes, tensions, sentiments. Aquest espai ens ha permès fer diferents tipus d’activitats com ara metge, botiguer, mare, pare, clients, pacients... i ens ha donat la oportunitat de relacionar-nos amb altres companys i d’una manera diferent a la que fem a classe. A través d’aquest ambient hem treballat l’expressió oral, i molt de vocabulari. Si voleu veure-ho, aquí teniu les fotos!


Durant el primer trimestre en l’ambient de Cos i moviment, els nens i nenes de Cicle Inicial hem treballat diferents tipologies de jocs: individuals, pre-esportius, cooperatius, d’expressió corporal... En totes les sessions la selecció dels jocs ha estat totalment lliure, ells eren els encarregats de proposar els jocs/activitats i després decidir quins farien. En aquest primer moment d’elecció només havien de tenir en compte que no es podien repetir jocs de sessions anteriors i que tots els membres del grup hi havien d’estar d’acord. Aquestes premisses inicials han ajudat al grup ha treballar de manera col•laborativa, arribant a acords tots junts i negociant entre els uns i els altres. A més a més, per poder dur a terme els jocs/activitats ha estat molt important respectar als companys/es i complir les normes de cada activitat o joc proposats. Mireu que bé ens ho hem passat!!!


Aquest primer trimestre a l’ambient d’artistes hem creat un munt d'obres d'art! Hem pintat, dibuixat, enganxat, retallat... Hem imaginat que volíem fer, quins materials podíem utilitzar i ens hem posat a fer-ho. Aquests petits artistes tenen moltes idees! Només necessiten el material, l’espai i el temps necessari per fer-les realitat!


L’ambient dels arquitectes és una activitat d’acció directa:
 Utilitzen nocions de lògica-matemàtica (a través de les formes, mides, agrupacions, seriacions, classificacions...)
Es desenvolupa el coneixement intuïtiu de les propietats dels objectes. S'estimula l’experimentació de les relacions geomètriques.
Es fomenta la creativitat, la imitació...
Es creen situacions cooperatives i interaccions que fomenten el llenguatge.

Una sessió passa per tres fases.
La primera on parlem de les normes de l’espai i la utilització del material.
La segona on es realitzen les produccions.
Una tercera on expliquem què hem fet.

Va de contes

L'eix transversal pel curs 2015-16 de l'escola Puigventós és el món literari.
Amb aquesta temàtica treballarem durant tot l'any. Estem fent activitats  relacionades amb la  Biblioteca, carnestoltes, plàstica, llengua, música........
Cada grup classe  ha decidit treballar un conte.

BLANCANEU I ELS SET NANS

SANT JORDI


BELLA I BESTIA

EL CASSÓ D'EN GERARD

Taules de multiplicar

Aquesta setmana els presentem les taules de multiplicar als alumnes de segon. Així és com treballarem durant tot el curs.....

versió amb castellà

JOCS PER FER AMB L'ORDINADOR

http://www.xtec.cat/ceiplesmoreres/activitats/matematiques/taules.htm

JA ET SAPS TOTES LES TAULES??? 
http://tablas-de-multiplicar.es/

TRUCS PER APRENDRE LES TAULES 

http://natibergada.cat/trucs-per-ensenyar-les-taules-de-multiplicar
 
més RECURSOS DIGITALS 

https://sites.google.com/a/xtec.cat/rdzereral/cm-i-cs-matematiques/calcul/multiplicacio

CANTA LES TAULES

http://4de3.blogspot.com.es/p/les-taules-de-multiplicar.html